• Bucureștiul a găzduit, pe 5 septembrie, un adevărat spectacol pentru iubitorii de streetfood: FoodTruck Show a reunit 30 de camioane și rulote de street food

  • Parada a străbătut centrul orașului, anunțând începerea celui mai mare carnaval de street food din Europa de Est: Bucharest Street Food Carnival, ce are loc între 7 – 10 septembrie, la Romexpo 

  • Printre truck-urile prezente la spectacol se numără și Burger Van, cel mai vechi food-truck autohton, dar și numeroase alte truck-uri care aduc mâncăruri din toate colțurile lumii (Nori Yakitori, Duma’s Van etc.)

Marți, 5 septembrie, începând cu ora 11:00, bucureștenii din trafic au putut admira un spectacol al food truck-urilor, care au străbătut orașul în drum spre Romexpo, unde va avea loc, începând de joi, 7 septembrie, cel mai mare carnaval de streetfood din Europa de Est. 

Manifestul food truck-urilor deschide toamna în ton de carnaval, cu 30 din cei aproape 100 de vendori care vor fi prezenați la Carnavalul din 7 septembrie, un eveniment așteptat de bucureștenii pasionați de gastronomie și street food. 

„FoodTruck Show anunță deschiderea celei de-a doua ediție a Bucharest Street Food Festival – The Carnival, un eveniment cu un concept unic în România și totodată un prilej de sărbătoare a gastronomiei românești. Carnavalul pe care l-am plănuit este plin de energie, cu spectacole de stradă, artiști internaționali și locali, cu show-uri inedite, dar și demonstrații culinare. De pe 7 septembrie, la Romexpo, începe carnavalul gusturilor!” a declarat Florin Itu, organizator Bucharest Street Food Carnival. 

Printre food truck-urile care au luat parte la paradă se numără și Burger Van - primul food truck din România, renumit în rândul amatorilor de street food, Camionetta - pizzeria mobilă dintr-un Land Rover, Nori Yakitori - primul food truck cu mâncare japoneză din România, Delicii pe roți - un atelier de făcut vafe într-o mașină de epocă și Duma’s Van - o bucătărie mexicană pe patru roți. 

Un concept cu o bogată tradiție toată Europa, street food-ul este de puțin timp cunoscut în România, însă în plină ascensiune. De la pizza, înghețată artizanală și burgeri, până la preparate din zece colțuri ale lumii, camionetele și rulotele din cadrul Food Truck Show vor încânta gurmanzii, purtându-I alături de ei într-o călătorie culinară aromată și colorată, așa cum nu s-a mai văzut pe meleagurile autohtone.